REUTERS’DEN GÜNÜN HABERLERİ

Spread the love

Reuters’a konuşan bir kaynak, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un, Washington’un olası bir silah anlaşmasına ilişkin uyarıları üzerine Rusya’ya geldiğini söyledi. Bugünkü Reuters World News podcast’i Seul’deki Josh Smith ile mühimmat tedariki karşılığında Kuzey Kore’ye askeri yardım konusunda ne gibi bir anlaşmaya varılabileceği hakkında konuşuyor.


Başkan Joe Biden’ın Vietnam ziyareti, iş dünyası ve stratejik açıdan muhtemelen Washington’un Çin’in büyüyen gücüne karşı koymasına yardımcı olabilecek bir ülkeyle bağları güçlendirme olarak görülecek. Ancak insan hakları savunucuları hayal kırıklığına uğradı.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu’ndan bir yetkili, Libya’daki sel sonrasında yaklaşık 10.000 kişinin kaybolduğunun düşünüldüğünü söyledi. Fırtınada barajın patlaması sonucu Derna şehrinin yaklaşık dörtte biri yok oldu ve 1.000’den fazla ceset bulundu.
Fas’ın, yüzyıldan fazla bir süredir meydana gelen en büyük deprem nedeniyle harap olan bazı bölgelerindeki köylüler, ölü sayısı 2.800’ü aşarken, dördüncü geceyi de dışarıda kamp kurdular. İspanya, İngiltere ve Katar’dan arama ekipleri Fas’ın hayatta kalanları bulma çabalarına katıldı.
Devlet medyası, eski Haikui Tayfunu’nun kalıntılarından kaynaklanan günler süren aralıksız yağmurun 100’den fazla toprak kaymasına yol açtığını, yaklaşık 1.360 kişinin sel sularında mahsur kaldığını ve Çin’in güneyinde en az yedi kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir