OKULLARDA VE HASTANELERDE PANİK!

Spread the love

İNGİLTERE’DE SKANDAL!

156 okul ve bazı hastane binalarında kullanılan betonun riskli olduğu ortaya çıktı. Hükumet bazı binaların tahliyesi için harekete geçti.

Ancak, bazı okullar ve hastaneler halen açık. Veliler ve hastalar endişe içinde.
Bu durumun yaklaşık beş senedir bilindiği ancak halktan gizlendiği de ortaya çıktı.
İngiltere çökme riski olan okul ve hastaneler skandalıyla sarsılıyor.
Kullanılan RAAC (otoklavlanmış ve güçlendirilmiş gözenekli beton) büyük risk oluşturuyor.
Kısaca RAAC olarak bilinen ve açılımı Reinforced autoclaved aerated concrete olan beton bizde “Gazbeton” olarak adlandırılıyor
Eğitim Bakanlığı (DfE), 156 okul binasının bu tür betona (RAAC) sahip olduğunun tespit edildiğini söyledi (beton hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz). Bunlardan 52’si ani çökme riskiyle karşı karşıyaydı ve onları güvenli hale getirmek için, örneğin betonu desteklemek gibi, derhal harekete geçildi.

Diğer 104’ü şu anda açık kalmak için güvenlik önlemleri almaya çalışıyor.

RAAC’lı okullar, yalnızca güvenlik önlemlerinin alınmaması ve binanın diğer bölümlerinin geçici sınıflara dönüştürülmesi veya çocukların başka bir yere taşınması gibi alternatif düzenlemeler yapamaması durumunda kapanmak veya kısmen kapanmak zorunda kalıyor.

Kaç okulun kapanmak zorunda kalacağından emin değiliz ancak 24 kadarının kapanmak zorunda kalabileceğini düşünüyoruz.

Ancak daha fazla okul RAAC’tan etkilenebilir. Haziran ayında Ulusal Denetim Ofisi tarafından hazırlanan bir rapor, RAAC’ın bulunabileceği 572 okulun tespit edildiğini değerlendirdi. Ülke genelindeki okullardaki mühendisler sorunların nerede olduğunu bulmak için araştırmalar yürütüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir